Home

Achtergrond 188 x bekeken

Bescheiden groei export

De Nederlandse bloembollenexport steeg in de maanden juli-december met 1 procent en kwam uit op een waarde van 474,1 miljoen euro.

Deze (lichte) stijging is vooral te danken aan de groeiende bloembollenexport naar landen binnen de EU. De export naar deze landen steeg in waarde met 6 procent terwijl de export in stuks steeg met 3 procent. Maar de export naar niet-EU landen daalde met 3 procent en bleef de export in stuks gelijk. Dit blijkt uit de exportcijfers van het Productschap Tuinbouw in Zoetermeer.

De exportwaarde van Nederlandse bloembollen naar de EU-landen komt in de eerste helft van dit seizoen uit op een bedrag van ruim 231 miljoen euro. Vooral de export naar Duitsland, de grootste afnemer binnen de EU, steeg aanzienlijk met 12 procent tot bijna 61 miljoen euro. Ook in stuks steeg de export richting onze oosterburen, met 4 procent.

Het aantal geëxporteerde tulpenbollen bleef de eerste helft van dit seizoen gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dalers waren onder andere iris, crocus, muscari en hyacint, freesia en anemoon. Wel steeg de bloembollenexport in stuks van lelies en gladiolen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.