Home

Achtergrond 143 x bekeken

Arrestaties na rellen in Denemarken

De Deense politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zeker zes jongeren opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij rellen.

De jongeren zouden auto's in brand hebben gestoken en met stenen naar de politie hebben gegooid. Dat heeft Henrik Olesen, de politiechef in de hoofdstad Kopenhagen, laten weten. Hij zei dat in Kopenhagen elf auto's in brand zijn gestoken en in de dichtbij gelegen stad Kokkedal tien.

De meeste autobranden hadden plaats in wijken met veel immigranten. Deense media legden een verband tussen de onlusten en het eerder deze week opnieuw afdrukken in Zweedse en Deense media van een spotprent van de islamitische profeet Mohammed. Olesen denkt dat er geen verband is tussen de twee zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.