Home

Achtergrond 199 x bekeken

Arla handhaaft winstniveau bij fors grotere uitbetaling aan leveranciers

Zuivelconcern Arla Foods heeft de boeken in 2007 volgens de vanmiddag gepresenteerde jaarcijfers afgesloten met een winst van 126 miljoen euro.

Dat is evenveel als in het voorafgaande jaar, maar het resultaat wordt door het Scandinavische concern niettemin als sterk betiteld omdat in het 2e halfjaar via de voorschotprijs ruim 160 miljoen euro meer is uitbetaald aan de leveranciers dan aanvankelijk verwacht.

De omzet van de zuivelgigant steeg ten opzichte van 2006 met 295 miljoen naar 6,4 miljard euro. Het genoemde winstcijfer betekent volgens Arla dat het bedrijf per kilo door de leden geleverde melk gemiddeld 33,15 cent heeft gepresteerd tegen 30,46 cent in 2006.

Van de winst wil het bestuur ruim 67 miljoen euro via een nabetaling uitkeren aan de leveranciers, wat overeenkomt met 1,13 cent per kg. Nog eens ruim 23 miljoen euro wordt op de ledenrekeningen gestort.

Directievoorzitter Peder Tuborgh meent dat het concern buitengewoon blij kan zijn met de verrichtingen. "We zijn erin geslaagd om onze twee hoofddoelstellingen te realiseren, namelijk waarborging van een hoge uitbetaling aan onze leden in combinatie met de afzet van kwaliteitsproducten op een concurrentief prijsniveau."

Of registreer je om te kunnen reageren.