Home

Achtergrond 272 x bekeken 1 reactie

'Aparte regeling subsidie kleinschalige co-vergisting'

Kleinschalige co-vergisting van mest moet een aparte categorie vormen binnen de subsidieregeling SDE voor duurzame energie.

Dat betoogde Henk Brink van LTO vanochtend in de Kamer. Brink wil de grens leggen bij 5 megawatt. Nu geldt voor grootschalige (tot 50 megawatt) en kleinschalige co-vergisting eenzelfde subsidietarief. LTO vindt het huidige tarief te laag om co-vergisting rendabel te laten zijn. Dat klemt des te meer nu co-vergisters niet meer in aanmerking komen voor energie-investeringsafrek, aldus Brink.

Volgens Brink heeft co-vergisting meer te bieden dan grootschalige windenergie, waar het kabinet nu vooral op inzet. Bijvoorbeeld omdat restproducten worden verwerkt en kringlopen meer gesloten. De Kamer debatteert op 26 februari over de SDE.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  bert

  botor bij de vis!
  gewoon subsidie geven in de vorm van geld geven bij de inverstering. niet achteraf per kw.
  kleinschalig betekend. genoeg produceren voor eigen gebruik. een kleine instalatie geeft niet genoeg om ook te leveren aan het net.
  dan heb ik als boer niks aan deze regelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.