Home

Achtergrond 298 x bekeken 6 reacties

Alpuro lijdt forse verliezen

Vleeskalverintegratie Alpuro in Uddel heeft de laatste jaren slecht gedraaid.

Dit blijkt uit jaarcijfers van de Alpuro Hol­ding die het Agrarisch Dagblad heeft opgevraagd. Het bedrijf boekte over het jaar 2006 (de laatst gedeponeerde cij­fers) een verlies van bijna 7 mil­joen euro.

Dankzij een belasting­teruggave werd dit teruggebracht tot 5,4 miljoen euro verlies. Over 2005 boekte het bedrijf een verlies van ongeveer 2 miljoen euro. Om het vermogen te versterken is een achtergestelde lening afge­sloten bij enkele banken van 5,5 miljoen euro.

Van Drie boekte over 2006 een winst voor belastingen van bijna 26 miljoen euro, Denkavit behaal­de een resultaat voor belastingen van ruim 14 miljoen euro.

Alpuro spreekt in het jaarver­slag over 2006 de verwachting uit dat dat de resultaten over 2007 verbeteren, mede omdat het ver­lies vóór belastingen op per 31 de­cember 2006 afgesloten contrac­ten al helemaal in het resultaat van 2006 is verwerkt.

Die prognose houdt de integra­tie nu staande: "De verwachting is dat de Alpuro Group het jaar 2007 niet met verlies zal afslui­ten", reageert een zegsman.

Voor de kalverhouderij als ge­heel was 2007 een moeilijk jaar, met oplopende grondstoffenprij­zen en relatief dure kalveren.
Alpuro boekte in 2006 wel een grotere omzet: 219 miljoen tegen­over 209 miljoen. Bij Van Drie Groep en Denkavit steeg de omzet respectievelijk van 1,5 naar 1,6 miljard en van 389 miljoen naar 436 miljoen euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  En hoe zou het met de van drie groep gaan zeker hetzelfde Redactie ondrerzoek dat ook maar eens Niet de 1 wel en de andere niet Objectief blijven

 • no-profile-image

  Boertje

  Motte de nuka's nog veurdeliger?

 • no-profile-image

  jansen

  Wat heeft dit nu weer voor een zin om dit op zo´n manier aan de grote klok te hangen

 • no-profile-image

  marion

  Aan de reactie uit Culemborg: Wat is er mis mee met zoiets in de krant zetten? Als een bedrijf winst maakt, hoor je dat toch ook?
  Of mogen journalisten jou alleen maar goed nieuws brengen? Dan zit je op de verkeerde site.

  Maar het is lullig voor Alpuro, hopen dat het beter gaat want als er nog maar twee integraties overblijven wordt het er voor de kalverhouders volgens mij niet beter op.

 • no-profile-image

  Gerrit

  @Dirk, Zie laatste alinea van het artikel. Daar staat wat over Van Drie en Denkavit.

 • no-profile-image

  sweet_cowgirll

  Ik vind het ook niet zo gek dat het slecht gaat met alpuro! Als je via de beurs een afspraak maakt en dan afspreek een leuk koeien beeldje mee te nemen. En er komt dan een vertegenwoordiger van alpuro die dan geen beeldje mee brengt! Dat vind ik al een slechte binnenkomer!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.