Home

Achtergrond 150 x bekeken

Alle korpsen samen op brandweer.nl

Alle brandweerkorpsen komen op een gezamenlijke website, brandweer.nl.

Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) vandaag bekendgemaakt. "Het is de eerste keer dat brandweerkorpsen samen een landelijk communicatiemiddel inzetten'', aldus de NVBR.

Het is de bedoeling dat binnen afzienbare termijn alle regionale websites van de brandweerkorpsen op de vernieuwde site worden aangesloten. De eerste korpsen die dat doen zijn die van Haaglanden, Brabant-Noord en Amsterdam Amstelland.

De website richt zich vooral op het informeren van particulieren, ook kinderen, en bedrijven over brandveiligheid. "Brandweer.nl is daarmee een belangrijk middel om de burgers meer te betrekken bij de zorg voor brandveiligheid.''

De aandacht van de brandweer verschuift van het blussen van branden naar meer hulp- en dienstverlening. "Deze trend is al jaren zichtbaar en krijgt ook politieke navolging. De eigen verantwoordelijkheid van ondernemers en burgers voor hun veiligheid krijgt meer en meer gestalte.''

De site is opgezet in samenwerking met Consument en Veiligheid en mede tot stand gekomen dankzij financiële steun van het ministerie van Binnenlandse zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.