Home

Achtergrond 177 x bekeken

Agriconcerns voldoen niet aan verwachting

Het Amerikaanse agriconcern Bunge heeft afgelopen jaar bijna 50 procent meer winst gemaakt.

De omzet steeg met ruim 70 procent. Bovendien rekent het concern dit jaar op een verdere winstgroei met 6 tot 12 procent.

Desondanks reageerden beleggers negatief op de cijfers die het agriconcern bekendmaakte. Analisten en beleggers rekenden op nog meer winst over 2007 en hadden nog rooskleurigere verwachtingen voor dit jaar. Na de cijferpresentatie en de toelichting van het concern daarop daalde de koers met bijna 9 procent.

Daarmee ligt de waarde van Bunge nu ruim 3 procent lager dan begin dit jaar. Op zich valt dat nog erg mee, want de meeste voedingsbedrijven hebben dit jaar op de beurs al 10 tot 20 procent in waarde ingeleverd. Opvallend in de eerste weken van dit jaar is wel dat de beurswaarde van Bunge nogal schommelt, met uitschieters van bijna min 16 procent in week 3 en een stijging van bijna 11 procent vorige week.

Archer Daniels Midland (ADM) is ook een grote verliezer op de beurs deze week. Ook bij dit agriconcern blijft de winstgroei achter bij de hoge verwachtingen van analisten en beleggers.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.