Home

Achtergrond 181 x bekeken

Aardbeving treft Engeland en Wales

Grote delen van Engeland en delen van Wales zijn in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een middelzware aardbeving.

In onder meer Newcastle in het noorden en Londen in het zuiden werden schokken gevoeld. Op een aantal plekken gingen mensen in paniek de straat op, meldde de BBC.

In het plaatsje Barnsley raakte een oude man licht gewond toen een omgevallen schoorsteen door het dak van zijn slaapkamer stortte. In andere plaatsen werd lichte schade aan gebouwen gemeld. Het epicentrum van de nachtelijke beving in Engeland was bij het plaatsje Grimsby aan oostkust, ruim 200 kilometer ten noorden van Londen.

De Britse geologische dienst berichtte dat de beving even voor 02.00 uur (onze tijd) een kracht van 5,3 op de schaal van Richter had. Het zou daarmee de zwaarste aardbeving op de Britse Eilanden sinds 1984 zijn. Toen werd Wales getroffen door een aardschok met een kracht van 5,4.

Getuigen van de nachtelijke beving woensdag hadden het over een angstaanjagend, diep geluid dat met de aardschokken gepaard ging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.