Home

Achtergrond 224 x bekeken

ANWB waarschuwt voor files in wintersportlanden

De komende twee weekeinden zal het op de wegen van en naar de wintersportgebieden flink druk worden.

Dat meldde de ANWB vandaag. Op de Nederlandse wegen verwacht de ANWB ondanks het begin van de voorjaarsvakantie geen extra drukte. In een deel van Zuid-Nederland begint de voorjaarsvakantie op 15 februari. Een week later is dat het geval voor de regio's Midden en Noord.

In de Alpenlanden is veel vakantieverkeer van en naar de skigebieden. Zaterdag 16 en 23 februari staan er lange files op de wegen in Zuid-Duitsland. Die files kunnen uitgroeien tot 25 kilometer of meer en staan vooral op de A3 Neurenberg-Frankfurt, A8 Salzburg-München en de A9 München-Neurenberg.

Ook in Oostenrijk is er op de laatste twee zaterdagen van februari grote kans op vertraging op de wegen, vooral vanuit de skigebieden. Knelpunten zijn de A12/A13 Innsbruck-Kufstein, tussen Wörgl en Kufstein, de A10 Villach-Salzburg, voor de Tauerntunnel en voor Salzburg en de route via de Fernpas de B179.

In Frankrijk loopt het op 16 en 23 februari vast op de A43 Lyon-Chambéry-Albertville en op de aansluitende N90 van/naar Bourg St.Maurice. In Zwitserland valt het wel mee met de drukte, aldus de ANWB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.