Home

Achtergrond 258 x bekeken 2 reacties

ABN Amro: schaalvergroting en specialisatie is toekomst in de akkerbouw

De structuur van de akkerbouwsector gaat aanzienlijk wijzigen doordat veel ondernemers de komende jaren hun bedrijf beëindigen.

Dat voorziet ABN AMRO in haar brancherapport akkerbouw 2008. De bedrijven die doorgaan groeien naar verwachting tot een gemiddelde omvang van circa 100 hectare over tien jaar.

De komende jaren zullen er grofweg drie verschillende typen bedrijven overblijven. De eerste groep zal tegen zo laag mogelijke kosten standaardproducten als granen en zetmeelaardappelen produceren. Een tweede groep zet in op schaalvergroting met traditionele bouwplannen. De laatste groep bedrijven specialiseert zich in teelten waarmee relatief hoge saldo’s kunnen worden behaald.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  maakt niet uit

  In 2003 ruim 3mln€ geinvesteerd met ruim 30 % eigen vermogen een ABC tje was het aldus de agrarische specialist , In 2004 in zwaar weer terecht gekomen met als eind station recovery (faillisement) Doorstart gemaakt medio 2005 ,2006 een akkoord aangeboden , Heden een gezond bedrijf met toekomst (zonder ABN- AMRO ) Wat een visie hebben die Lui een Grote stoelen dans is het binnen die bank Met premie,s je binnen te halen en de schade te beperken en als laatste het gat te dichten (En met rare voorstellen komen U moet failliet maar wij zorgen voor een doorstart Meneer ,Een doorstart is er gekomen maar zonder de Bank ,immers slavernij hoeven ze van mij niet opnieuw uit te vinden )
  Groet een zeer allerte Ondernemer.

 • no-profile-image

  Roos

  Laat ik nu precies zo,n ervaring hebben als bovenstaand

Of registreer je om te kunnen reageren.