Home

Achtergrond 152 x bekeken

A73-Zuid gaat maandag open

De A73-Zuid gaat maandagochtend tussen 05.00 en 06.00 uur open voor het verkeer. Burgemeester en wethouders (B en W) van Roermond verleenden zaterdagavond vergunning voor het openstellen van de tunnels van de A73-Zuid in Roermond en Swalmen.

Daarmee kunnen automobilisten vanaf maandag over de hele snelweg tussen Nijmegen en de aansluiting op de A2 bij Echt rijden. Zaterdagmiddag diende Rijkswaterstaat de vergunningaanvraag in bij B en W, nadat de 32 veiligheidssystemen in de tunnels met succes waren getest.

Het is de eerste vergunning die in Nederland wordt afgegeven in het kader van de nieuwe Tunnelwet. De tunnel bij Roermond is 2,4 kilometer lang en daarmee de langste landtunnel van Nederland. Deze tunnel gaat onder de rivier de Roer door. De tunnel in Swalmen is 400 meter lang. Bij calamiteiten sluit automatisch een slagboom om inrijden in de tunnel te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.