Home

Achtergrond 382 x bekeken

Zeven koeien komen om bij brand

Brandweerlieden bestrijden een grote, uitslaande brand, die vandaag woedde in een loods bij een agrarisch bedrijf in het Groningse Heiligerlee.

In de vlammenzee kwamen zeven koeien om. Andere dieren, waaronder een aantal schapen, konden worden gered. Vier mensen zijn met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis gebracht. Twee gasflessen en een silo zijn volgens RTV Noord ontploft.
Foto Martin Nuver

Opvallen doet ’ie zeker, de mesttrailer van Gijsbert Wassenaar en het gelijknamige transportbedrijf uit het Friese Beetgumermolen. "We hebben heel veel positieve reacties gehad, drie van onze vijf wagens zijn in de kleuren van de Friese vlag gespoten." Uit de wagen pompt hij 1.400 ton koeienmest in een grote mestsilo in Goutum van de maatschap Jongbloed-Heitinga. Foto Alex de Haan

Loonbedrijf Willems uit het Brabantse Ravensteijn rooide vandaag 7 hectare suikerbieten voor akkerbouwer Willie van Noort uit Wijchen. Jan Willems, eigenaar van het loonbedrijf, rooide door tot laat in de avond. "Mijn collega gaat morgen verder op het volgende adres. Zo lossen we elkaar af en kan ik uitrusten", zegt Willems. De tijd begint te dringen, merkt de loonwerker. "Vorige week konden we niet rooien. Dat wilden de telers nog niet, vanwege de vorstverwachting. Zo hoefden ze de bieten niet af te dekken." Foto Sjef Prins

De eigenaar van ’s werelds grootste paddokwekerij ruimt zijn teeltruimtes in Hazerswoude-Rijndijk. Sinds vandaag - de eerste dag van het paddoverbod - groeit er geen enkele hallucinogene paddenstoel meer. Het is nog de vraag of het bedrijf (zestien kweekruimtes van ieder 60 vierkante meter) ingericht kan worden voor andere doelen. Hoeveel paddenstoelen hij teelde, wil de eigenaar niet kwijt. Foto ANP

Leden van het mannenkoor, collegatuinders en tafeltennissers werden ingeschakeld voor het leggen van folie in het waterbassin bij komkommerteler Kaljouw uit Sint-Annaland. De tuinder kreeg hulp van ruim honderd mensen uit het Zeeuwse Sint-Annaland en omgeving bij het aanleggen van het waterbassin. De helpers legden dit weekeinde 8.000 vierkante meter folie in het bassin dat 16.000 kuub water kan bergen. Het bassin is geplaatst bij de nieuwe kas van de teler Kaljouw. Met de nieuwe kas breidt hij zijn areaal met 3,5 hectare uit. Foto Wim Heijboer

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.