Home

Achtergrond 380 x bekeken

Zeldzame zeevogel als verstekeling in Rotterdam

Medewerkers van de Rotterdamse haven hebben dinsdag aan boord van een containerschip een zeldzame Kuhls Pijlstormvogel aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van de vogelorganisatie Dutch Birding was het beestje verzwakt, en heeft het op volle zee waarschijnlijk beschutting gezocht tussen de containers. De vogel is naar de Rotterdamse vogelopvang gebracht.

De Kuhls Pijlstormvogel zou sinds 1966 niet meer in Rotterdam zijn gespot. Volgens de woordvoerder van Dutch Birding zijn er volgens de archieven in Nederland minder dan tien keer Kuhls Pijlstormvogels gesignaleerd.

Normaal gesproken leeft de vogel op volle zee. Het beest broedt doorgaans in het Middellandse Zeegebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.