Home

Achtergrond 169 x bekeken 4 reacties

Week 50: verbetering kuikens minimaal

Het einde van de malaise op de kuikenvleesmarkt is nog niet in zicht. In tegendeel, de verwachting is dat de sector de komende weken nog wat zure appels te doorbijten krijgt. Het zou nog wel eens tot eind januari, begin februari kunnen duren eer er een substantiële verbetering optreedt op deze markt.

Met de Kerst en de jaarwisseling in het vooruitzicht kan de binnenlandse mogelijk wat opleven, maar niet iedereen heeft hier alle fiducie in. Zeker niet wat de prijzen betreft. Dat geldt dan vooral voor filet. De inkopers van de retail willen wel kopen maar dan alleen voor ‘waanzinnig’ scherpe prijzen. Daarbij worden ze op hun wenken bediend, naar verluidt zijn er aanbieders die voor waanzinnige prijzen willen leveren.
Hoe het de komende weken, met uitval van slachtdagen, gaat lopen is allemaal moeilijk in te schatten, volgens de informanten uit de slachterijwereld. Een zegt de mogelijkheid open te houden om de zaterdag voor de kerstweek te slachten, maar heeft daarover nog geen besluit genomen.

Ook de prijzen van bouten dalen intussen duidelijk. De een spreekt van een flinke daling van vijf tot tien cent, volgens de ander is de top er af. Feit is dat de vleesprijzen al met al stevig onder druk staan.

De slachterijwereld kijkt met enige verbazing naar de ontwikkeling van de prijzen voor de niet-contractgebonden vleeskuikens. De vrije prijzen blijven voor komende week ongewijzigd: € 0,78 – 0,80 voor zowel lichte als zware kuikens. De basiscontractprijs blijft eveneens onveranderd: € 0,705.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwarte piet

  Beste heren voerboeren

  Dit moet voor jullie toch aanleiding zijn om nu eindelijk toch in te zien dat er weer een sector gaat verdwijnen als jullie met zijn alle dat verschrikkelijke dure voer niet goedkooper maken.Besteed al die verdiende mijoenen toch eens aan beter personeel die wel goed en goedkoop grondstoffen
  in kunnen kopen en schop zo hier en daar nog eens een arrogante vertegenwoordiger eruit die ook nog eens loopt te verkondigen dat het allemaal nog uit kan, en denk eens wat meer aan de armoede op het plateland.
  Of moet Rene ons ook een voedselpakket brengen zodat we de winter door komen.
  Zwarte piet

 • no-profile-image

  kip

  gewoon doorgaan en volgas

  prijs van die voertroep moet omlaag dan word het kippie ook goedkoper
  verkopen we meer iedereen blij
  niet negatief doen maar positief denken

 • no-profile-image

  red

  Heren slagers nog 2 weken de schone schijn ophouden,jaarafrekening opmaken aandeelhouders betalen en dan kan de prijs eindelijk weer markt comfor worden.
  Mesters organiseer u en dicteer met elkaar de slagers zodat elke schakel altijd geld verdiend. Trouwen als het minder gaat met de economie koopt men vaker het goedkopere kippevlees.
  Na een rondje langs de slagers werd dit bevestigd ze verkopen meer kippevlees dan voorgaande jaren.
  Dus geloof niet altijd de klaagzangen van de slagers. Het zijn net boeren ze klagen altijd.

 • no-profile-image

  Zwarte Piet

  U bent duidelijk geen boer red. uit noord nl.De meeste kleine family bedrijfjes zijn te trots op hun eigen bedrijfje, masaal klagen hoort daar niet bij doorgaan en doorwerken wel ,dit op deze site kan anoniem.Vandaar deze noodkreet.De voerboeren zijn in 2008 met 13 euro per 100 kilo gestegen nu zijn ze nog maar 7 euro gezakt als je de grondstoffenmarkt bekijkt had dat al wel 10 euro kunnen zijn of meer, waar blijft die daling .Ook de voerboeren hebben aandeelhouders die betaald willen worden.Deze club heb ik nog nooit horen klagen. Bij elke crises die er was of is gaat hun inkomen (dioxcine)gewoon door ,bij de boer is dat wel anders die zal eerst hun zak met zure appels opeten.

  Zwarte Piet

Of registreer je om te kunnen reageren.