Home

Achtergrond 167 x bekeken

Week 50: markt eieren vrij stabiel

• Lees ook: Rungis verwerkt in NOP-richtprijs kooi


De situatie op de markt van eieren is in vergelijking met de afgelopen week niet bijster veel gewijzigd. De vraag naar eieren is nog steeds goed en ook qua prijs blijft het beeld positief ogen. Dit laatste wisselt overigens wel sterk.

Er zijn momenten dat men voor losse partijen behoorlijke prijzen realiseert, maar over het algemeen loopt de prijs wat minder op dan de afgelopen week het geval was. Overigens ook vorige week golden de forse prijsstijgingen zeker niet voor de totale markt.

Het aanbod van eieren wisselt wat naar soort. Over het algemeen zijn scharreleieren, vanwege de goede vraag wat minder beschikbaar dan kooieieren, waarvan het aanbod op dit moment beter op de marktsituatie lijkt aan te sluiten. De eiproductenindustrie is redelijk actief, vraagt eieren, maar de prijzen die de verwerkers willen betalen, vallen vergeleken met de prijzen richting retail wat tegen.

De vraag naar eieren vanuit derde landen is er wel, maar vanwege de bijzonder goede vraag in Noord West Europa, zijn er minder eieren voor derde landen beschikbaar. Uiteraard zijn er wel de nodige leveranties, maar de volumes zijn niet bijster groot.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.