Home

Achtergrond 228 x bekeken

Waterkeringen voldoen niet aan nieuw norm

Meer dan een derde van de regionale waterkeringen voldoen niet aan de norm van de provincie Noord-Holland.

Dat blijkt uit een voorlopig onderzoek van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Het hoogheemraadschap dat beklemtoont dat de dijken goed zijn onderhouden. Vanwege de zorg om klimaatverandering en nieuwe inzichten betreffende veiligheid en water is er volgens de provincie behoefte aan aanvullende maatregelen.

Tot nu toe onderzocht het hoogheemraadschap 1000 kilometer dijk, waaruit bleek dat 55 procent voldoet aan alle veiligheidseisen van de provincie, terwijl van 7 procent de onderzoeksresultaten nog niet helder zijn.

Hoogheemraad Ben Hakvoort: "het is logisch dat na alle aandacht voor dijken en duinen langs de kust en het Ijssel- en Markermeer ook naar regionale keringen wordt gekeken." Volgens Hakvoort wordt een plan van aanpak ontworpen voor de verbetering van regionale keringen.

"De mensen hoeven niet te schrikken: de kans dat iets met de boezemkades gebeurt is door hogere eisen niet zomaar groter geworden", aldus de voorman.

Of registreer je om te kunnen reageren.