Home

Achtergrond 160 x bekeken

Wandelaars vast in het veen

Twee wandelaars hebben gistermiddag enkele hachelijke momenten beleefd toen ze vast kwamen te zitten in het veengebied bij Winterswijk in de Achterhoek.

Een van hen, een 53-jarige vrouw, was tot aan haar borst weggezakt in de drassige grond, aldus de politie vandaag. De vrouw raakte in paniek maar wist zich op eigen kracht uit haar benarde positie te bevrijden. Toen de man en de vrouw daarop constateerden dat ze verdwaald waren, belden ze even na half vijf de politie. Omdat hun mobieltje er daarna ook nog mee stopte en de schemering intussen was ingezet, kwam een reddingsactie op gang waarbij onder andere een helikopter werd ingezet.

De brandweer haalde het duo uiteindelijk met ladders uit het veen en bracht hen naar veiliger gronden. De wandelaars werden beiden met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis vervoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.