Home

Achtergrond 166 x bekeken

Waarschuwing voor lawinegevaar in Alpen

Wintersporters die in de kerstvakantie de verse sneeuw opzoeken in de Alpen, moeten rekening houden met lawinegevaar.

Dat heeft het Snow Safety Center laten weten. De afgelopen week is in de Alpen een dik pak sneeuw gevallen. De dreiging voor lawines is daardoor groot tot zeer groot. De waarschuwing geldt vooral voor de wintersportgebieden in de Zuid-Franse Alpen en Italië, waar een dreigingsniveau van 4 tot 5 geldt.

Het Snow Safety Center, dat wordt ondersteund door de Nederlandse Ski Vereniging, adviseert wintersporters om goed te informeren naar de omstandigheden ter plaatse. De komende dagen blijft het lawinegevaar aanzienlijk, met name voor skiërs en snowboarders die buiten de pistes de verse sneeuw in willen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.