Home

Achtergrond 163 x bekeken

Verzekeraars ontevreden over tarief apothekers

Zorgverzekeraars vinden het nieuwe tarief dat apothekers in 2009 krijgen voor geleverde medicijnen te hoog.

Brancheorganisatie ZN heeft dat vandaag bekendgemaakt. De verzekeraars vinden bovendien dat ze te snel moeten onderhandelen met de apothekers over de contracten voor de vergoeding van de medicijnen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil dat die onderhandelingen vóór 2009 klaar zijn.

De NZa heeft donderdag de nieuwe tarieven bekendgemaakt. De apothekers reageerden meteen onthutst. Ze vinden de nieuwe tarieven (7,27 euro per recept) veel te laag en zijn bang dat ze volgend jaar moeten bezuinigen op de kwaliteit van de medicijnvoorziening.
De verzekeraars stellen daar vrijdag tegenover dat de apothekers nog steeds veel te veel verdienen aan de medicijnverkoop. De Nederlandse burgers zijn daarvan de dupe, vinden de verzekeraars. Die draaien via hun ziektekostenpremie voor de kosten op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.