Home

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Versdirect.nl ziet af van deelname APO

Telerscoöperatie Versdirect.nl zal op korte termijn niet deelnemen aan het APO-plan van komkommercollectief K8.

Ze ziet meer heil in bundeling van afzetpartijen, zolang knelpunten in het APO-plan niet zijn weggewerkt. Komkommertelers van Versdirect.nl stemden afgelopen woensdag unaniem vóór het plan van het bestuur om horizontale afzetbundeling van komkommers volgens een eigen visie uit te werken, zonder de knelpunten van het plan voor een APO (Associatie Producenten Organisatie).

Knelpunten doen zich onder meer voor op het vlak van voorraadbeheer en logistiek. ”Het is niet duidelijk wie de regie voert over het voorraadbeheer bij slechte afzet of welke ketenpartij de logistieke kosten betaalt”, legt Mark Versluis van Versdirect.nl uit.
De coöperatie hecht tevens veel waarde aan de samenwerking met haar verkoopbedrijven Combilo, Scherpenhuizen en Levarht. "Deelname aan de APO zou betekenen dat we die samenwerkingverbanden overboord zetten, terwijl die hun waarde bewezen hebben," aldus Versluis.

Het is hem niet duidelijk wat hun rol in de APO zal worden. "Zolang dat soort operationele dingen niet zijn afgekaart houden we vast aan onze eigen visie." De deur naar een APO staat volgens Versluis nog wel open. "Als de hiaten worden weggewerkt zullen we er opnieuw over nadenken," aldus Versluis.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    j b e

    eigen visie daarom dus die prijzen van afgelopen jaar

Of registreer je om te kunnen reageren.