Home

Achtergrond 156 x bekeken

Vader aangehouden voor vergiftigen baby

De politie heeft zaterdag een 26-jarige man uit Rosmalen aangehouden wegens het vergiftigen van zijn zieke zoontje.

De man heeft bekend, aldus de politie zondag. Het tien maanden oude kind lag sinds augustus in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar de vergiftiging werd ontdekt. Het kind heeft de vergiftiging overleefd, maar ligt op de intensive care.

Het ziekenhuis waarschuwde zondag 7 december de politie toen het die dag ineens heel slecht ging met het kind. Het jongetje bleek alcohol en chemicaliën in zijn bloed te hebben.

De politie startte een grootschalig opsporingsonderzoek op de afdeling Kindergeneeskunde, maar vond geen aanwijzingen voor betrokkenheid van ziekenhuispersoneel.

Afgelopen week doorzocht de politie panden in Rosmalen en Nijmegen en kwam de vader in beeld als verdachte. Zaterdagavond is hij aangehouden. Op het bureau legde hij een bekentenis af, waarna hij in verzekering is gesteld.

De politie heeft het motief van de man nog niet helder gekregen uit de verhoren, en hoopt dat psychologisch onderzoek daarover meer opheldert. Dinsdag verschijnt hij voor de rechter-commissaris, die beslist wat er moet gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.