Home

Achtergrond 169 x bekeken 6 reacties

VVD wil investeringsaftrek van stal halen

De WIR-regeling, die bedrijven een belastingvoordeel gaf voor investeringen in bijvoorbeeld innovatie of milieubesparingen, moet weer worden ingevoerd.

Dat dient dan wel in Europees verband te gebeuren. VVD-Europarlementariër Toine Manders bepleit dat in schriftelijke vragen die hij gisteren aan de Europese Commissie en de EU-lidstaten heeft gesteld.

Nederland kende een WIR-regeling tussen 1978 en 1984. Ze leverde toen volgens Manders een flinke bijdrage aan het bestrijden van de toenmalige economische crisis. Vooral het midden- en kleinbedrijf had er profijt van. De regeling werd geschrapt toen het weer beter ging met de economie.

Volgens Manders is er in de huidige recessie volop reden om de regeling weer van stal te halen. De EU zou moeten stimuleren dat dat in alle lidstaten gebeurt, zodat er geen concurrentienadelen ontstaan. De maatregel zou ingepast kunnen worden in het EU-herstelplan, waarover de lidstaten vorige week een akkoord sloten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  Jaja, die meneer Manders.... 4 jaar lang niks van hem gehoord in de landbouw en nu ineens is hij daar. Komen de verkiezingen dichterbij? want dan worden sommige politici ineens wakker. Ja, verrek da's waar ook 4 juni volgend jaar. En meneer Manders weet vast nog wel dat zijn VVD-collega Jan mulder, waar de landbouw wel veel goede dingen van heeft gezien, veel meer vookeur stemmen had dan hij. En die voorkeurstemmen kwamen vooral uit de agrarische hoek. Als Jan Mulder weer zo goed gewaardeerd wordt voor zijn werk in de Europese Unie dan bestaat de kans dat meneer Manders zijn stoeltje in moet leveren in Brussel. We zullen dus nog wel een aantal publiciteitsstunt te zien krijgen tot begin juni. Succes Toine, maar het zal niet mee vallen om in een half jaar de 4 voorgaande goed te maken!

 • no-profile-image

  gert

  goed voor de economie,werkgelegenheid en ondernemersklimaat

 • no-profile-image

  piet

  Hallo Bio boer
  hoe kun je nou biologisch werken en respect hebben voor je land, als je dat niet hebt voor colega,s .
  Respect voor al wat leeft is belangrijker dan wel of niet dat laatste beetje chemie .
  groeten piet

 • no-profile-image

  bio

  ze zouden alleen biologische landbouw moeten stimuleren, waar geen kunstmest gestrooid, maar waar men goede humus door compostering toepast, wat de bodemstructuur verbetert ipv. verslechtert.
  De huidige gangbare landbouw met zijn kunstmest en gespuit heet AFBRAAKLANDBOUW.
  Vandaar is het voedsel niets meer waard is en goedkoper dan echte voeding van biologische produkten zonder E stoffen, etc.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De VVD heeft goed begrepen dat de landbouwsector door de eeuwen heen een stabiele economische factor vormde.
  Goed dat ze een stimuleringsregeling in het zadel willen helpen om dit fundament te behouden.

 • no-profile-image

  gerard

  Hallo Bioboer de reciduen in bioproducten zijn velemale hoger dan de regulieren high-tech bedrijven,om maar te zwijgen van de verstrekte medicatie die de biodieren op de been moeten houden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.