Home

Achtergrond 173 x bekeken

Tientallen valse verpleegsters opgepakt in Italië

De politie in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië heeft zeventig valse verpleegsters en ziekenbroeders gearresteerd die hun diploma hadden gekocht.

Velen van hen mochten zelfs assisteren in de operatiekamer. Dit heeft de krant la Repubblica woensdag gemeld. Een criminele organisatie verkocht de valse diploma's voor 8000 à 10.000 euro. De nepverpleegsters slaagden daarmee erin werk te vinden zowel in openbare ziekenhuizen als in de privésector.

De diplomavervalsers hielpen de valse verpleegsters ook om niet op te vallen door al te veel praktische onkunde. Zo organiseerden zij stages waar de nepverpleegsters konden leren bloeddruk te meten of bloedmonsters af te tappen. Bij de criminele organisatie zijn bezittingen ter waarde van 20 miljoen euro in beslag genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.