Home

Achtergrond 147 x bekeken

Rust keert terug in Griekenland

Na een weekeinde van rellen lijkt de rust te zijn teruggekeerd in de grote steden van Griekenland.

Alleen in het centrum van Athene waren er confrontaties tussen kleine groepen jongeren en de oproerpolitie, aldus de Griekse televisie.
In het centrum van Athene gooiden jongeren die eerder campussen van universiteiten hadden bezet molotovcocktails en stenen naar de politie. Uit andere steden van Griekenland kwamen geen berichten over nieuwe onlusten.

In verschillende steden in Griekenland braken in het weekeinde rellen uit, nadat de politie in Athene zaterdag een 15-jarige jongen had doodgeschoten. Woedende jongeren bezetten zondag de belangrijkste universiteiten van de hoofdstad. De rellen begonnen in Athene. Ook in de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki, en op de eilanden Kreta en Corfu gingen duizenden jongeren de straat op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.