Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Provincies willen meer geld voor akkervogelbeheer

De vier akkervogelprovincies Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland willen dat er structureel meer geld komt voor het behoud van akkervogels, zodat er fors geïnvesteerd kan worden in beheersmaatregelen.

Vanuit de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zien deze provincies kansen ook geld uit Brussel voor de komende jaren beschikbaar te krijgen. Gedeputeerde Douwe Hollenga van de provincie Groningen: "Met dit geld kan het aantal hectares dat geschikt is voor akkervogelbeheer fors worden uitgebreid, bijvoorbeeld in de vorm van faunaranden. Dit is een beproefd middel gebleken."

Begin 2009 komen de provincies met een gezamenlijk plan om meer geld los te krijgen voor akkervogelbeheer.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    doe eerst maar wat aan al die roofvogels en vossen,nu gaan ze ook nog kiekendieven kweken,het woord zegt het al,het is dweilen met de kraan aan,we hebben hier nu een ander soort akkervogels,buizerds ,haviken,sperwers en kraaien die houden hier de weiden en akkers helemaal schoon,zeg maar ,dag kieviten ,grutto,s,scholeksters,wulpen en tureluurs

Of registreer je om te kunnen reageren.