Home

Achtergrond 159 x bekeken 2 reacties

Poepende Obama populair

Figuurtjes van een poepende Barack Obama zijn dit jaar de bestseller op kerstmarkten in het Spaanse Catalonië.

In Catalonië zijn dergelijke gehurkte figuurtjes met drolletje al enkele eeuwen een feestelijke traditie met Kerstmis. Ze worden Caganer (Schijter) genoemd. Ze zijn bedoeld voor in de kerststal. Ze verwijzen naar het bemesten, dus vruchtbaar maken van de aarde en moeten voorspoed brengen.

Lange tijd was een Caganer een mannetje in Catalaanse klederdracht. Maar het is inmiddels ook gebruikelijk beroemdheden op de korrel te nemen. Zo waren de afgelopen jaren onder anderen de voetballer Thierry Henry en de paus met zijn billen bloot uiterst populair.

Het poppetje van de Amerikaanse aanstaande president vindt gretig aftrek. Talrijke Amerikanen bestellen Obama met de broek naar beneden via het internet, aldus een producente van de aardewerk beeldjes in Spaanse media.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Elk bericht met het woord MEST erin is belangrijk voor het agrarisch dagblad

  • no-profile-image

    gj

    Dit is niet echt nieuws wat je verwacht op een agrarisch gerichte site.

Of registreer je om te kunnen reageren.