Home

Achtergrond 238 x bekeken

Poederbrief bij CJIB Leeuwarden blijkt onschuldig

De poederbrief die donderdag door postkamermedewerkers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Leeuwarden werd aangetroffen, is onschuldig.

Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. De postkamer werd direct na het aantreffen van de poederbrief geïsoleerd. De politie bracht daarna het verdachte pakketje per motor naar het RIVM.

De zeven medewerkers mochten de afgesloten postkamer weer verlaten nadat zij door een arts waren onderzocht. Uit verder onderzoek van het RIVM moet nu duidelijk worden om wat voor poeder het precies gaat. Een mogelijk verband met de poederbrief die het CJIB in mei ook al kreeg wordt niet uitgesloten. Daar bleek achteraf talkpoeder in te zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.