Home

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Overijssel wil meer veebedrijven in LOG's Wierden

De Overijsselse gemeente Wierden moet meer intensieve veehouderijen toestaan in de twee Landbouw Ontwikkelings Gebioeden (LOG). Dat heeft de provincie Overijssel de gemeente laten weten.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad nu voor toch vijf bedrijven toe te laten, meldt De Twentsche Courant Tubantia. Doet de gemeente dat niet dan dreigt de provincie het bestemmingsplan van de LOG's niet goed te keuren.
De gemeenteraad heeft in september bepaald dat er twee nieuwe intensieve veebedrijven mogen komen in de twee LOG's. Volgens de provincie is dat te weinig. Deze eist nu dat de gemeente het besluit beter onderbouwd of dat ze alsnog meer bedrijven toestaat.

Ger Timmer

Eén reactie

  • no-profile-image

    FRIESLAND BOER

    Het probleem is dat het ene LOG gebied oder de invloed valt van een natura 2000 gebied,ik ben zeer benieuwt hoe de provincie dit oplost.In dit gebied mag geen nieuw vestiging plaats vinden, en zeker niet van intensieve veehouderij .DUS WIE HEEFT ER EEN PROBLEEM DE GEMEENTE OF DE PRVINCIE?

Of registreer je om te kunnen reageren.