Home

Achtergrond 150 x bekeken

Opnieuw protesten in Griekenland

In Griekenland zijn vandaag opnieuw enkele duizenden mensen, voornamelijk jongeren, de straat opgegaan om te demonstreren.

Precies een week geleden kwam de 15-jarige Andreas Grigoropoulos om door een politiekogel waarna op grote schaal rellen uitbraken.

"We willen ook vandaag onze schoolvriend herdenken'', zei een 16-jarig meisje in het centrum van Athene. Hier verzamelden zich op het Syntagmaplein circa driehonderd jongeren. Ze bezetten de weg voor het parlementsgebouw. De politie keek van een afstand toe.

In de havenstad Patras en in Thessaloniki demonstreerden in totaal rond de vierduizend mensen tegen politiegeweld. Ook in Moskou, Skopje en Melbourne werd bij Griekse diplomatieke vertegenwoordigingen gedemonstreerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.