Home

Achtergrond 170 x bekeken

Ook Postbank en ING verlagen hypotheekrente

De Postbank en ING verlagen woensdag de rentetarieven op hypotheken met een looptijd van 1 tot 5 jaar met 0,1 procentpunt.

Dat zei vandaag een woordvoerder van de Postbank, die tot het ING-concern behoort. De verlaging is het gevolg van de recente renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) met 0,75 procentpunt.

Maandag zei bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van Rabobank dat de coöperatieve bank de rentetarieven wil verlagen met 0,25 tot 0,33 procentpunt. Daarmee komt de rente op een hypotheek met een looptijd van 10 jaar bij Rabo uit op 5,25 procent en een variabele hypotheek rond de 5 procent. Heemkerk zei te verwachten dat andere banken "zullen meegaan'' met de verlagingen.

De woordvoerder van de Postbank stelde dat de aanstaande verlaging niets te maken heeft met de woorden van Heemskerk. "Wij bepalen zelf ons rentebeleid op basis van de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten. We zijn niet afhankelijk van andere partijen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.