Home

Achtergrond 392 x bekeken

Nieuwe derogaties voor zaaigraan

De Europese Commissie heeft Polen een derogatie gegeven voor roggezaad.

Het land mag 45 ton zaaizaad gebruiken dat niet aan de Europese eis voldoet voor kiemkracht. Het is de dertiende derogatie voor zaaizaad die de Commissie dit jaar heeft verleend. De meeste derogaties, uitzondering op een EU-regel, betreffen graszaad en groenbemesters. De oogst daarvan is dit jaar tegengevallen, met name in Noord-Europa.

Oostenrijk heeft derogaties gekregen voor kropaar, haver, vossestaart en sojaboon. Tsjechië mag zaaizaad gebruiken met een lagere kiemkracht dan vereist van haver en de groenbemester phacelia. De derogatie voor Duitsland geldt voor winterrogge en voederwikke. Verder zijn derogaties verleend aan Ierland (wintertarwe), Polen (rogge) en Zweden (klaver, rogge en tarwe).

Of registreer je om te kunnen reageren.