Home

Achtergrond 144 x bekeken

Niet meer in pyjama de straat op

Een wijkcomité in de Chinese stad Shanghai wil niet meer dat bewoners in hun pyjama de straat op gaan.

Het dragen van nachtkleding buitenshuis is al langere tijd onderwerp van discussie in de metropool. Sommige inwoners van de miljoenenstad willen dit comfort echter niet opgeven. De gewoonte komt uit de tijd dat burgers geen privéruimtes kenden en in gemeenschappen woonden.

Het comité van de noordoostelijke wijk Rixin gaat de wijkbewoners nu 'opvoeden'. "Wij zeggen tegen mensen dat ze niet in hun pyjama naar buiten moeten gaan, omdat dat niet geciviliseerd is'', aldus de lokale bestuurder Guo Xilin. Hij ziet de pyjamadragers als "visuele vervuilers'', die de moderne stad in verlegenheid brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.