Home

Achtergrond 152 x bekeken 1 reactie

'Nederlanders willen hardere aanpak dierenbeulen'

De meeste Nederlanders vinden dat dierenbeulen harder moeten worden aangepakt.

Ook moeten mensen die dieren mishandelen vaker worden bestraft. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Dierenbescherming naar hoe de Nederlandse bevolking denkt over dierenmishandeling en -verwaarlozing.

Bijna alle ondervraagden (98 procent) vinden een straf voor mensen die dieren verwaarlozen of mishandelen gepast. Een op de drie denkt dat dierenbeulen vaak ongestraft blijven. Bijna drie op de vijf Nederlanders zeggen dat de huidige straffen (maximaal 18.500 euro boete of een celstraf van maximaal drie jaar) te laag zijn. Negen van de tien ondervraagden denken dat dergelijke straffen niet vaak worden opgelegd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeroen

    Vele straffen zijn te laag.
    Iemand vermoorden 12 jaar... goed gedrag en je bent vrij naar een jaartje of 6. En de nabestaande???
    Zelf gezien en meegemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.