Home

Achtergrond 174 x bekeken

Nederlander wantrouwt banken meer

Nederlanders wantrouwen de banken meer dan een maand geleden. Fortis wordt het minst vertrouwd, terwijl de Rabobank met afstand het hoogste vertrouwen geniet.

Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van HIGHvalue merkadvies uit Amsterdam, dat duizend respondenten ondervroeg. Het bureau maakte een index, die de ontwikkeling van het vertrouwen van de consument in zeven grote Nederlandse banken laat zien.

Het vertrouwen in banken daalde. Uitgaande van een indexcijfer van 100 in november is de index nu gedaald naar 95. Alleen de Postbank en de Rabobank wisten hun positie te behouden. Doordat de andere banken aan vertrouwen verloren, wordt de afstand met deze twee banken alleen maar groter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.