Home

Achtergrond 400 x bekeken

Nederland trekt er massaal op uit

Nederlanders zijn er tweede kerstdag in groten getale op uitgetrokken.

Halverwege de middag stonden er dan ook dertig files, met een totale lengte van 100 kilometer. "Dat is meer dan de afgelopen week bij elkaar'', aldus een woordvoerder van de de ANWB.

Druk was het vooral op de A2. Ook op de wegen rond de Veluwe was het met het mooie weer iets drukker dan anders.

Zoals gewoonlijk waren meubelboulevards in trek bij veel dagjesmensen. "We dachten dat het gezien het mooie weer langzaam op gang zou komen maar het is hier gezellig druk'', aldus een woordvoerster van Woonmall Alexandrium III in Rotterdam. Er liepen ongeveer 10.000 mensen rond, ongeveer evenveel als op een "goede zondag'' aldus de zegsvrouw.

Meubelboulevard Villa Arena Amsterdam trok volgens een woordvoerster minder mensen dan vorig jaar. "Dat komt door het mooie weer en doordat er steeds meer concurrentie is van winkels die ook open gaan.'' Ze schatte dat uiteindelijk 10.000 mensen het complex bezochten.

Ook attractieparken en dierenparken deden mede door het mooie winterweer goede zaken. In de Efteling in Kaatsheuvel was het vrijdagmiddag volgens een woordvoerster gezellig druk en waren er meer mensen dan normaal. Hoeveel gasten het pretpark precies mocht begroeten, wilde de zegsvrouw niet kwijt.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam had het volgens een woordvoerder heel druk. De diergaarde trok ongeveer 12.000 bezoekers. Vorig jaar passeerden achtduizend mensen de toegangspoort op tweede kerstdag.

Veel bezoekers waren ook voor de 5 kilometer lange kunstijsbaan FlevOnice bij Biddinghuizen. Volgens eigenaar Roel Ketelaar waren er minstens vijfduizend mensen op de been. "Lange slierten van mensen bewegen zich over het ijs. Mensen moeten soms even wachten voordat ze kunnen schaatsen'', zegt Ketelaar verwonderd. De aangekondigde vorst en het mooie weer doen het kriebelen bij de schaatsliefhebbers. Ook op eerste kerstdag was het al druk bij FlevOnice, toen bonden circa tweeduizend mensen de schaatsen onder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.