Home

Achtergrond 195 x bekeken

Nederland presenteert duurzame kas op klimaattop

Het Productschap Tuinbouw, LTO Noord Glaskracht en het ministerie van LNV presenteren de Kas als Energiebron tijdens de klimaattop in het Poolse Poznan als kansrijke ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid.

Minister Cramer van Vrom bezoekt de kas op 11 december. Samen met collega-minister Verburg is zij medefinancier van het project. De Kas als Energiebron vertelt het verhaal van het project op de conferentie (1-12 december) aan een wereldwijd publiek. Het ministerie van LNV stelde een kas en een deel van de inrichting beschikbaar.

In de kas van 8 bij 4 meter etaleert Nederland de duurzame ontwikkelingen in de glastuinbouw onder de vlag van het project Kas als Energiebron.

Het project vertelt het verhaal van de zeven energietransitiepaden en drie verhalen van telers: een kas die energie levert aan een zorginstelling, tomaten die op aardwarmte groeien en een ondernemer die zonder gasaansluiting orchideeën kweekt. Verder is er aandacht voor de Zowakas, een semi-gesloten kassysteem.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.