Home

Achtergrond 152 x bekeken

Moslims zamelen 3.150 kilo vlees in

Moslims hebben 3.150 kilo overgebleven vlees ingezameld voor de armen in Nederland.

De stichting Cordaid, die de inzamelingsactie hield met de Samenwerkende Moslim Hulporganisaties (SMHO), liet dat vandaag weten. De ruim 3.000 kilo is bijna 1.000 kilo meer dan vorig jaar, toen 2.200 kilo werd ingezameld.

Ongeveer driekwart van het vlees wordt verwerkt tot houdbare Turkse worsten en komt terecht in voedselpakketten van de Voedselbanken. De rest gaat naar Offerfeestmaaltijden voor mensen die het financieel moeilijk hebben en dak- en thuislozen.

Het vlees werd ingezameld in zestien steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht door moslims die het Offerfeest vierden. Via moskeeën werd opgeroepen aan de actie deel te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.