Home

Achtergrond 150 x bekeken

Minder zelfdodingen, maar niet op het spoor

Spoorbeheerder ProRail komt voorjaar 2009 met voorstellen om het aantal zelfdodingen op het spoor structureel te verlagen.

In het plan van aanpak worden de ervaringen verwerkt die zijn opgedaan tijdens een proef op dertien locaties bij onder meer psychiatrische instellingen.

Onder meer het plaatsen van hekken, braamstruiken, lampen en ook camera's moet ervoor zorgen dat mensen uit de buurt blijven van het spoor. ProRail haakt daarmee ook in op het signaal in de maandag gepresenteerde Veiligheidsbalans van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW).

Daaruit blijkt dat in 2007 het aantal zelfdodingen op het spoor (193) iets toenam in vergelijking met 2006. En dat is opvallend, want volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nam in 2007 het totale aantal zelfdodingen juist af tot 1353, het laagste aantal sinds 1975.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.