Home

Achtergrond 162 x bekeken

Minder inwoners landelijke gemeenten in 2025

De groei van de Nederlandse bevolking zal tot 2025 vooral in stedelijke gemeenten plaatsvinden.

Landelijke gemeenten zullen in inwonersaantal krimpen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Op 1 januari 2007 woonde bijna de helft van de Nederlandse bevolking in een stad.

Het CBS verwacht in de komende zestien jaar dat in bijna drie van de vier landelijke gemeenten de bevolking zal afnemen. In de stedelijke gemeenten zal maar in een van de vier steden sprake zijn van krimp.

Het aantal 65-plussers zal zowel in stedelijke als landelijke gebieden toenemen. De landelijke woonplaatsen krijgen daarentegen te maken met een aanzienlijke afname van jongeren. Het aantal 0- tot 20-jarigen zal er met 21 procent dalen, voorspelt het CBS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.