Home

Achtergrond 248 x bekeken

Minder antibiotica voor dieren

Het gebruik van antibiotica in de dierhouderij wordt aan banden gelegd.

Dat hebben veehouders, dierenartsen en andere belanghebbenden in de vleesindustrie vabdaag in Den Haag afgesproken.
De op het ministerie van Landbouw ondertekende afspraken gelden voor melk- en vleeskoeien, vleesvarkens, -kuikens en -kalveren. Varkenshouders gaan bijvoorbeeld een databank opzetten om het gebruik van geneesmiddelen vast te leggen.

Nu is niet precies bekend hoeveel antibiotica er wordt gebruikt, want met de huidige meetmethoden is niet vast te stellen hoeveel middelen een dier binnen heeft gekregen. De doseringen verschillen sterk en ook is niet zeker of het geneesmiddel wel volgens voorschrift van de dierenarts wordt toegediend.

Dat willen de veehouders en overige betrokkenen veranderen om te voorkomen dat de voor voedselproductie gehouden dieren resistent worden of dat het antibioticagebruik problemen gaat opleveren voor de volksgezondheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.