Home

Achtergrond 168 x bekeken

Milieuorganisaties zwaar teleurgesteld in Bos

Nederlandse milieu- en hulporganisaties zijn "zwaar teleurgesteld'' dat minister Wouter Bos van Financiën wegblijft van overleg met collega's in het kader van de klimaattop van de Verenigde Naties in het Poolse Poznan.

Nederland komt hiermee zijn belofte niet na om een leidende rol te spelen bij het opstellen van een financieel plan voor een nieuw klimaatverdrag, stellen zondag vijf organisaties waaronder het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, IUCN en ICCO.

Frankrijk, momenteel voorzitter van de Europese Unie, en andere invloedrijke landen zoals Noorwegen zijn wel van plan op zulk politiek niveau het overleg bij te wonen dat maandag in Warschau plaatsheeft. VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon komt verder ook.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.