Home

Achtergrond 159 x bekeken

Meer geld voor taal en rekenen in mbo

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs gaat jaarlijks 50 miljoen euro extra uittrekken voor taal- en rekenonderwijs in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Zij gaat daarmee in op een wens van de Tweede Kamer.

Het geld is afkomstig uit de middelen voor taalcursussen aan oudere mensen die problemen hebben met het Nederlands. Elk jaar blijft daar geld op de plank liggen omdat minder ouderen een cursus volgen dan gehoopt.

Jaarlijks verlaat ongeveer 30 procent van de jongeren het mbo zonder dat zij goed kunnen lezen en schrijven. Van Bijsterveldt komt daarom in samenspraak met scholen, docenten en deskundigen met een 'deltaplan'. Daarin komt te staan hoe het niveau in taal en rekenen op korte termijn beter kan.

"De taal- en rekenachterstand begint natuurlijk al vóór het mbo, maar ik wil dat we ín het mbo alles op alles gaan zetten om te voorkomen dat studenten het onderwijs verlaten met een taal- of rekenachterstand'', aldus Van Bijsterveldt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.