Home

Achtergrond 470 x bekeken

Loonwerker schoont drainagebuizen

Medewerker Arjen Visser van Loonbedrijf J.K. Dijkstra en Zonen spuit met slootwater de drainagebuizen schoon van de Friese akkerbouwer Philipus Bakker.

De loonwerker uit het Friese dorp Morra schoonde een serie 300 meter lange buizen onder het gedeelte van een perceel van 36 hectare. Gemiddeld slibben buizen, natuurlijk afhankelijk van het weer, iedere vijf jaar vol, volgens het loonbedrijf de firma. Op het perceel komen vooral aardappelen, aldus akkerbouwer Bakker. Foto Roelof Stroetinga

Thomas Prent uit Nijeveen (voorgrond) mocht het winnende kalf New Moore Dina 327 presenteren op de winteravondshow van tentoonstellingsvereniging de Zuidwesthoek. Het is een kalf van Maatschap Withaar in Nijeveen. Prent werd niet de winnende begeleider. Hiervoor was ook een titel. Die ging naar Bernardo Fidom uit Nijeveen. Bij de koeienkeuring ging de prijs voor de beste vaars naar Benthemmer Britny van Henk van Benthem uit Ens. Algemeen kampioen werd Esmeralda 26 van Roelof Krikken uit Echten. Foto Jeanet Brandsma

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.