Home

Achtergrond 180 x bekeken

'Landen Latijns-Amerika willen einde embargo Cuba'

Presidenten van ongeveer dertig Latijns-Amerikaanse en Caraïbische landen hebben zich op een top in Brazilië uitgesproken voor het opheffen van het economisch embargo van de Verenigde Staten tegen Cuba.

Dat heeft de Cubaanse president Raúl Castro vandaag gezegd. Castro is zelf aanwezig op de top. Castro zei dat hij steun kreeg voor zijn oproep aan Washington het embargo te beëidigen. De Cubaanse president noemde het embargo ,,illegaal en onterecht''.

De Verenigde Staten stelden het embargo tegen Cuba bijna vijftig jaar geleden in. Vorige week riepen vijftien Caribische landen de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama al op het embargo tegen Cuba compleet op te heffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.