Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

LTO: meer begrip bij Vrom voor inzet varkenshouderij

Het ministerie van Vrom krijgt volgens de LTO-vakgroep Varkenshouderij langzaam meer begrip voor de inspanningen die de sector heeft geleverd op het gebied van ammoniakreductie.

De vakgroep vindt het nog steeds onverteerbaar dat ondernemers geen uitstel voor nieuwe emissieregels krijgen.

In een recent overleg tussen LTO en Vrom is afgesproken dat LTO in de tweede week van januari twee ledenpanels organiseert. "Daar brengen we de knelpunten die onze leden ervaren met betrekking tot de invoering van de emissiearme stallen nog eens klip en klaar bij Vrom en LNV in beeld", aldus vakgroepvoorzitter Annechien ten Have. Op 22 januari zal waarschijnlijk overleg plaatsvinden tussen de ministeries en de Tweede Kamer, waarbij ook LTO haar argumenten nogmaals op tafel wil leggen.

Ten Have wijst er in dit kader bovendien op dat er al meer dan een jaar een onderzoeksvoorstel voor ammoniakreductie door een combinatie van techniek en voer bij LNV ligt. De adviescommissie heeft zich hier echter nog altijd niet over uit gelaten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    tevreden

    wanneer komen er ook deze regeltjes voor de kippensector?

Of registreer je om te kunnen reageren.