Home

Achtergrond 323 x bekeken

LTO Noord niet in gebiedscommissie Mijdrecht

LTO Noord provincie Utrecht gaat niet deelnemen aan een gebiedscommissie voor Groot Mijdrecht Noord.

De organisatie was daartoe verzocht door gedeputeerde Binnekamp van de provincie Utrecht. LTO Noord is van mening dat de randvoorwaarden die door de provincie Utrecht zijn gesteld te beperkend zijn.

De randvoorwaarden die door de Staten zijn vastgesteld zijn volgens LTO Noord zo klemmend geformuleerd, dat van een open gebiedsproces eigenlijk geen sprake meer kan zijn. Belangrijkste aspect daarbij is de constatering van Gedeputeerde Staten dat de landbouw in een deel van de polder tot 2050 nog een redelijk perspectief zou hebben.

Daarmee wordt volgens LTO Noord geen ruimte geboden voor een duurzame toekomst voor de land- en tuinbouw in dit gebied. Bovendien vindt LTO Noord de geboden doorlooptijd van het gebiedsproces van 4 tot 5 maanden veel te kort.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.