Home

Achtergrond 183 x bekeken

Kroes tijdelijk soepeler bij staatssteun

Bedrijven mogen voorlopig bepaalde staatssteun krijgen zonder dat de overheid hiervoor EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) hoeven in te lichten.

Kroes wil op die manier de effecten van de kredietcrisis op de echte economie beperken, meldde ze vandaag. "We moeten de crisis bestrijden, niet elkaar'', zei Kroes. "Samen met bestaande mogelijkheden om investeringen in duurzame groei te steunen, geven de maatregelen nieuwe kansen voor EU-landen om de economie weer op het goede spoor te krijgen.''

Kroes staat Nederland en andere EU-landen daarom toe om directe staatshulp tot een half miljoen euro te geven, evenals goedkope leningen voor productie van milieuvriendelijke artikelen. Ook goedkope borgstellingen en risicokapitaal voor middelgrote en kleine bedrijven hoeft niet meer te worden aangemeld bij de Europese Commissie. De bijzondere maatregel geldt voorlopig tot eind 2010.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.