Home

Achtergrond 163 x bekeken

Kolonist die Hitler prees kanshebber verkiezing Israël

Een ultrarechtse Israëlische politicus van de partij Likud, Moshe Feiglin, maakt kans op een parlementszetel ondanks zijn lovende woorden voor Hitler en het Duitsland van de nazi’s.

Dit berichtten Israëlische media donderdag. Feiglin is een joodse kolonist en noemde de Duitse dictator Adolf Hitler eerder ”een ongekend groot militair genie, die van kunst en muziek hield”. En Hitlers nationaalsocialisme maakte van de gedegenereerde Duitse jeugd een geordend onderdeel van de Duitse samenleving. Die kreeg door Hitler ”een voorbeeldig regime met een effectief justitieel apparaat en een goede openbare orde”.

Feiglin loofde Hitler-Duitsland in een vraaggesprek met de krant Haaretz in 1995. Bij interne verkiezingen in de partij Likud staat Feiglin nu op de twintigste plaats op de lijst. Volgens opiniepeilingen maakt Likud bij de verkiezingen in februari kans op dertig zetels.

Feiglin verduidelijkte donderdag in de krant Maariv dat zijn constateringen over Hitlers regime niet betekenen dat hij hem bewondert. Feiglin leidt een fanatiek groepje binnen Likud die hij Joods Leiderschap heeft genoemd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.