Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Kamer stelt ammoniakdebat uit

Het Kamerdebat dat vanavond gepland stond over ammoniak gaat niet door.

De vaste Kamercommissie LNV heeft hiertoe besloten, omdat verschillende woordvoerders tegelijk het begrotingsdebat Verkeer en Waterstaat moeten doen.

Het debat is nu verzet naar de tweede week na het Kerstreces, eind januari. VVD-Kamerlid Janneke Snijder pleitte vergeefs voor het eerder houden van het debat, desnoods alleen met minister Gerda Verburg. Zij vindt dat de agrarische sector recht heeft op duidelijkheid rond ammoniak.

De meeste fracties willen het debat echter voeren met zowel Verburg als milieuminister Jacqueline Cramer. Beiden zijn niet eerder tegelijk beschikbaar dan eind januari 2009.

PvdA en PvdD vinden dat in de tussentijd geen vergunningen op grond van de Natuurbeschermingswet mogen worden verstrekt. Dat vinden veel andere fracties weer te ver gaan, omdat de Kamer dan treedt in de bevoegdheid van provincies.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Anne

    De provincie N- Brabant gaat vrolijk verder met het rondstrooien van TIJDELIJKE NATUURBESCHERMINGSWETVERGUNNINGEN, MET DE BEDOELING NIET SCHADELOOS TE HOEVEN STELLEN. Zie www.brabant.nl vergunning afgegeven op 19 nov. Boeren moeten collectief een tegengeluid laten horen aan ZLTO. Maar ik betwijfel of ze er iets tegen doen. Uiteindelijk krijgt onze ''belangenbehartiger'' immers betaald om de EHS te realiseren. En met het beleid van tijdelijke NB-wet vergunningen wordt dat natuurlijk een fluitje van een cent....... en goedkoop!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.