Home

Achtergrond 168 x bekeken 2 reacties

'Justitie moet meer doen tegen kinderhandel'

PvdA, CDA en ChristenUnie in de Tweede Kamer willen dat justitie zich actiever opstelt om handel in baby's op internet tegen te gaan.

Het gaat dan bijvoorbeeld om gevallen van commercieel draagmoederschap, dat in Nederland verboden is. Dat bleek donderdag tijdens een uitzending van actualiteitenrubriek Netwerk.

Marleen de Pater van het CDA vindt dat de politie ”met regelmaat” moet kijken op internetsites voor vraag en aanbod van kinderen. De politica reageerde daarmee op een reportage waarin te zien was dat Nederlandse ’wensouders’ via internet een baby proberen te kopen van Belgische draagmoeders of ouders die hun kind willen verkopen.

PvdA-Kamerlid Khadija Arib vindt dat mensen die op deze manier aan een kind proberen te komen, strafbaar gesteld moeten worden. ”Ouders die op deze manier allerlei wetten en regels proberen te omzeilen, zijn even strafbaar als commerciële draagmoeders”, zei Arib in Netwerk.

Donderdag hield justitie in België een vrouw aan die diverse Nederlanders zou hebben opgelicht door zich tegen betaling te laten insemineren. De wensouders kregen steeds te horen dat de 29-jarige vrouw niet zwanger was geworden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Jo, ze moesten zulk soort volk het hele klokkenspel eraf snijden.

  • no-profile-image

    Jo REYMEN

    ... maar het onderzoek naar pedofilienetwerken en de kinderpornozaak Zandvoort blijft beter in de doofpot, te veel hooggeplaatsten mee gemoeid ... tja, ieder z'n prioriteiten, hè ...

Of registreer je om te kunnen reageren.